"Όσο περισσότερο ονοματικό υλικό συγκομίζεται, ταξινομείται και μελετιέται, τόσο βαθύτερη συνείδηση αποκτούμε, των ιστορικών και εθνικών μας ζητημάτων"
Ιωάννης Θωμόπουλος 1958: Τα τοπωνύμιά μας (Η αξία και τα προβλήματά τους), Θεσσαλονίκη: 8.



Καλώς ήρθατε στο επίσημο ιστολόγιο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας το οποίο ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και είναι στην διάθεση όλων των μελών και των φίλων της.

Περιμένουμε σχόλια, προτάσεις, παρατηρήσεις, ανακοινώσεις, κείμενα, πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα ονοματολογικού περιεχομένου για να τα δημοσιεύσουμε.



Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Προσεχή Συνέδρια - Ημερίδες

Στην 142η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των εξής προσεχών συνεδρίων-ημερίδων:

α) Πραγματοποίηση ημερίδας με τίτλο: «Ονοματολογικά Χανίων Κρήτης» κατά τον Οκτώβριο του 2010.
β) Πραγματοποίηση Α΄ Διεθνούς Μεσογειακού Ονοματολογικού Συνεδρίου με τίτλο: «Ονοματολογικές επιβιώσεις και αρχαιοπινή ονόματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, την αρχαία ελληνική γραμματεία, το Βυζάντιο, τα μεταβυζαντινά και νεότερα χρόνια στις χώρες της Μεσογείου». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2011.
γ) Πραγματοποίηση Α΄ Διεθνούς Ονοματολογικού Συνεδρίου με τίτλο: «Ονοματολογικά της παλιγγενεσίας και της εθνεγερσίας». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο (Καλάβρυτα, Πάτρα) το 2012.
δ) Πραγματοποίηση Β΄ Διεθνούς Ονοματολογικού Συνεδρίου με τίτλο: «Ονοματολογικά των αλύτρωτων πατρίδων». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το 2014.
ε) Πραγματοποίηση Ευρωπαϊκής Ονοματολογικής Αμφικτυονίας στους Δελφούς με τίτλο: «Η ονοματολογική οικουμενική κληρονομιά από την πορεία του Μ. Αλεξάνδρου στην Ανατολή».

στ) Πραγματοποίηση Διημερίδας με τίτλο: «Το όνομα στην ελληνική τέχνη και λογοτεχνία διά μέσου των αιώνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου