"Όσο περισσότερο ονοματικό υλικό συγκομίζεται, ταξινομείται και μελετιέται, τόσο βαθύτερη συνείδηση αποκτούμε, των ιστορικών και εθνικών μας ζητημάτων"
Ιωάννης Θωμόπουλος 1958: Τα τοπωνύμιά μας (Η αξία και τα προβλήματά τους), Θεσσαλονίκη: 8.



Καλώς ήρθατε στο επίσημο ιστολόγιο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας το οποίο ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και είναι στην διάθεση όλων των μελών και των φίλων της.

Περιμένουμε σχόλια, προτάσεις, παρατηρήσεις, ανακοινώσεις, κείμενα, πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα ονοματολογικού περιεχομένου για να τα δημοσιεύσουμε.



Κυριακή 3 Απριλίου 2011

146η Τακτική Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου

Στα πλαίσια της 146ης τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Εταιρείας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011:

1) Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες για νέα μέλη στην Εταιρεία των: Ειρήνη Αρτέμη και Ελευθέριο Βολανάκη.

2) Τονίστηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. η ανάγκη για άμεση έκδοση των Πρακτικών του Ε΄ Ονοματολογικού Συνεδρίου πριν την διοργάνωση οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης.

3) Αποφασίστηκε ότι το Στ΄ Ονοματολογικό Συνέδριο Χανίων θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Σεπτέμβριο με πιθανότερο τίτλο: «Ονοματολογικά Κρήτης (Με έμφαση στον νομό Χανίων)».

4) Επισημάνθηκε η ανάγκη συγκέντρωσης της βιβλιογραφίας της ελληνικής ονοματολογίας και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με φοιτητές για τον σκοπό αυτό.

5) Ανακοινώθηκε από την κ. Χιδίρογλου-Ζαχαριάδου ότι από το νέο ακαδημαϊκό έτος (2011-2012) θα διδάσκεται από την ίδια στο Α.Π.Θ. το μάθημα της «Ελληνικής Ονοματολογίας» και αποφασίστηκε η αποστολή ευχαριστήριας επιστολής στον Τομέα Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.

6) Αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο η ευχαριστήρια επιστολή καθώς και το κείμενο από το Αριστείο που θα δοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χρυσόστομο για την συμμετοχή του στην Διημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου