"Όσο περισσότερο ονοματικό υλικό συγκομίζεται, ταξινομείται και μελετιέται, τόσο βαθύτερη συνείδηση αποκτούμε, των ιστορικών και εθνικών μας ζητημάτων"
Ιωάννης Θωμόπουλος 1958: Τα τοπωνύμιά μας (Η αξία και τα προβλήματά τους), Θεσσαλονίκη: 8.



Καλώς ήρθατε στο επίσημο ιστολόγιο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας το οποίο ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και είναι στην διάθεση όλων των μελών και των φίλων της.

Περιμένουμε σχόλια, προτάσεις, παρατηρήσεις, ανακοινώσεις, κείμενα, πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα ονοματολογικού περιεχομένου για να τα δημοσιεύσουμε.



Σάββατο 2 Απριλίου 2011

145η Τακτική Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου

Στα πλαίσια της 145ης τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Εταιρείας την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010:

1) Διαπιστώθηκε η επιτυχία της Διημερίδας καθώς εκτός από τις δεκάδες πρωτότυπες ονοματολογικές ανακοινώσεις υπήρχαν σημαντικές πρωτοτυπίες όπως η τιμητική παρουσία του Αρχιεπισκόπου,η ύπαρξη της βυζαντινής χορωδίας, η απόδοση τιμής στον Γ. Χατζιδάκι και τον Ι. Λουλάκι, οι βραβεύσεις διακριθέντων ονοματολόγων, η παρουσία μαθητών, κ.λπ.

2) Συζητήθηκαν οι προσεχείς εκδηλώσεις της Εταιρείας με πρώτη την πραγματοποίηση του 6ου Ονοματολογικού Συνεδρίου Χανίων.

3) Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης έκδοσης των Πρακτικών του 5ου Ονοματολογικού Συνεδρίου Φθιώτιδος και εν συνεχεία της Ημερίδας και της Διημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου